krijten
nicolien
20180526_205058
20180528_134241

Wie ben ik?

Het werk van een HBO kindertherapeut omvat, naast het geven van psycho-educatie aan jongeren zelf en hun ouders, ook het aanleren van verschillende vaardigheden waar het kind/ de jongere weer mee verder kan. Dit zijn bijvoorbeeld het omgaan met emoties, het beheersen van impulsen en het plannen en organiseren.

Zelf heb ik een ruime ervaring in het omgaan met kinderen. Meer dan 25 jaar heb ik voor de klas gestaan in het basisonderwijs. Daarnaast heb ik ervaring in het speciaal basisonderwijs. Wat ik in het onderwijs geleerd heb is dat leerkrachten niet die tijd hebben om de leerlingen iets dieper te doorgronden. Het ligt daarbij vaak niet aan de wil, maar aan de tijd. In mijn praktijk hebben we wel de tijd om verder in te gaan op de diepere problemen.

In 2018 heb ik de opleiding HBO Kindertherapeut afgerond en mijn eigen praktijk opgestart. Daarmee hoop ik veel kinderen en jongeren dat stuk extra begeleiding en aandacht  te kunnen geven die hen weer op het goede spoor zet. Ik voel kinderen en jongeren goed aan. Daarnaast heb ik persoonlijke ervaring met alles wat er bij opvoeden komt kijken.

Sinds2018 zit ook de training :“Ik Leer Leren” in mijn pakket. Leren omgaan met concentratie, leren leren, plannen en organiseren zijn belangrijke vaardigheden in het leven.

Sinds juni 2019 ben ik als  begeleider op free-lance basis werkzaam bij “Ik Ben Ik Doe” in Beuningen.

Neem een kijkje op de AANBOD-pagina en zie wat ik te bieden heb. Staat het onderwerp er niet bij, vraag dan vooral informatie aan of bel me, dan kunnen we overleggen wat ik jou/u te bieden heb. Voor informatie over de training “Ik leer leren”, kijkt u op de eigen pagina. Er staat daar al veel informatie. Met vriendelijke groet en wellicht tot ziens,

Nicolien van Gaalen